Bil i tunnel

PÅ TIDE MED BEDRE SIKT OG SIKKERHET

2018-01-19

Du kler deg annerledes når du skal ut en mørk og regnfull høstkveld enn en lys og varm sommerdag. Hva med bilen din? Er den klar for høsten? Her får du noen tips.

  • Vi begynner med sikten. Er alle lyspærene i orden? Er lyktene riktig justert? En klar frontrute er viktig, så ikke glem vindusviskerne. Fjern belegg på gummien. Etterlater viskerne striper på ruten, bør de skiftes.
  • Kontroller at du har full tank med spylervæske. Ha gjerne en ekstra kanne i bilen. Pass på at spylervæsken tåler kulde.
  • Før det blir kaldere i været, bør frostvæsken kontrolleres. Sjekk også at batteriet er fulladet. Fyll det gjerne ekstra opp med hjemmeladeren.
  • Og når du først har åpnet panseret, sjekk oljenivået.
  • Glem ikke dekkene. Du skal kanskje kjøre på dem noen uker til før du bytter til vinterdekk. Den kvelden du må bråbremse på en regnvåt vei vil du ikke ha dekk med dårlig mønster. 1,5 millimeter mønsterdybde er lovens krav og et minimum. Sjekk også lufttrykket. Riktig trykk har mye å si for sikkerheten.

 

Kan du krysse av på disse punktene, har du en tryggere bil. Det er selvsagt det viktigste, men det er verdt å ta med at det kan koste deg 2550 kroner hvis du blir stoppet i kontroll og lysene har mangler. Og du vil sikkert unngå å måtte tilkalle hjelp fordi du ikke får startet bilen den dagen du skal rekke et viktig møte....

Mange av punktene som er nevnt ovenfor kan du ta hånd om selv. Eller du kan ta en høstsjekk hos fagfolk på et MECA-verksted. De kan også undersøke om bremser, forstilling og andre viktige deler er i orden. Tar du service hos oss, inngår ett års MECA Veihjelp. Veihjelpen gjelder hele døgnet. I Norge finnes det nesten 300 MECA-verksteder. 

Et siste tips denne gangen er å vaske bilen grundig og polere den. Det beskytter mot fuktighet, skitt - og ikke minst veisalt. Det viktigste er at bilen er sikker. Men det er også fint at den ser pen ut.