Vinterstreik

VINTERENS SKREKK: FLATT BATTERI

2018-01-19

Det er november og det har frosset til i løpet av natten. Etter å ha smurt låsen, får du endelig opp bildøren. Men nå vil ikke motoren starte. Batteriet er flatt.

Kjenner du deg igjen i situasjonen? Den er like irriterende hver gang. Har du MECA Veihjelp, er du imidlertid reddet. Da får du assistanse på stedet. Men det er kanskje andre som også trenger hjelp denne dagen, så du må muligens vente litt. Startvansker er, etter motorproblemer, den vanligste årsaken til at Falck, vår partner innen veihjelp, rykker ut for å hjelpe bilister i nød.

Her er noen tips for å unngå startproblemer om vinteren:

  • Råd nr. 1 er å ta vare på batteriet. Kontroller at det er rent og at polene ikke er korrodert eller skitne. Skitt kan føre til strømlekkasje, som gjør at det kryper strøm mellom polene og batteriet tappes for strøm. Bruk gjerne såpevann for å rengjøre polene. Det nøytraliserer eventuelle syrer. Husk gummihansker og beskyttelsesbriller!

 

  • Om du kjører mindre enn ti kilometer per dag, er det lurt å lade batteriet hver annen uke med en elektronisk overvåket batterilader. Jevnlig opplading kan forlenge levetiden med flere år.

 

  • Når batteriet er flatt og bilen ikke vil starte, kan det hjelpe å skru av lys og varmeapparat og andre funksjoner som krever strøm.

 

  • Skift ikke batteriet selv! Få det gjort på et godkjent verksted. Det er lagret mange data i bilens «hukommelse». Du kan risikere å miste dem dersom batteriet fjernes på feil måte. Gjelder spesielt nyere biler.

 

Tar du service på et MECA-verksted, gjør du bilholdet enklere for deg selv. Under en slik service sjekkes blant annet batteriet og andre vitale deler. Det reduserer risikoen for startproblemer om vinteren - og andre vanskeligheter.

Og dersom uhellet likevel skulle være ute, er du sikret assistanse. For når du gjennomfører service på bilen hos et MECA-verksted, er ett års veihjelp inkludert i prisen.

Helt til slutt: I begynnelsen av artikkelen nevnte vi den frosne billåsen. Vi anbefaler at du setter den inn med låsolje i vinterhalvåret. Tørk av eventuell fuktighet på gummilistene og påfør silikon. Disse forholdsreglene er spesielt viktige når du har vasket bilen.