HAR KJØRT FLERE MILLIONER KILOMETER

HAR KJØRT FLERE MILLIONER KILOMETER

2018-02-17

- De kjenner bilen min. Og jeg kjenner dem. Jeg har aldri vurdert å bruke noe annet enn MECA-verkstedet til Helge, sier Jan-Erik Andersen.

Vi er på MECA-verkstedet Meland Auto, en halvtimes kjøring nord for Bergen, med en kunde som har flere kilometer bak rattet enn de fleste. Jan-Erik Andersen jobbet lenge som salgssjef med Norden som arbeidsplass. Han har kjørt mellom to og tre millioner kilometer i sin karriere. 

- Det kunne bli et par turer fra Vestlandet til Sverige bare i løpet av én måned. Da var det avgjørende å ha et verksted som utførte servicen skikkelig. Fagfolk jeg kunne stole på. Jeg har hatt mange biler av forskjellige merker. Men jeg har vært trofast kunde hos Helge Meland i 25 år - fra han startet verkstedet. Selv om de er med i en stor kjede, føler jeg at jeg kommer til et lokalt verksted. 

Helge Meland var den første verkstedeieren som ble med i MECA-kjeden, i 2004.  

- Deleleverandøren jeg brukte gikk over til den nyetablerte kjeden og jeg så fordelen ved å bli med. Jeg har aldri angret. Alle deler er av tilsvarende originalkvalitet som de som brukes på merkeverkstedene. MECA har et godt tilbud av kurs, slik at våre tolv ansatte hele tiden er oppdatert. Det siste vi har oppdatert oss på er el-biler. Gjennom MECA har vi tilgang til et godt datasystem hvor vi gjør alt fra bestilling av deler til fakturering, sier han. 

De fleste kundene kommer fra Meland eller fra andre kommuner i Nordhordland.  

- Men ikke bare det, sier Helge Meland og nikker mot en Audi A8. 

- Han kommer fra Bergen for å ta service. Noen tror at bilens garanti kun gjelder dersom man bruker merkeverksted. Det er feil, garantien gjelder fullt ut hvis den utføres på et MECA-verksted, opplyser han. 

En annen fordel: Tar du servicen på et MECA-verksted, følger ett års veihjelp med på kjøpet – uten krav til egenandel. Og så er MECA tilstede der folk bor, med verksteder over 300 steder. Størrelse og nærhet gjør at MECA kan gi et fullgodt tilbud til eiere av alle bilmerker over hele landet.