Er bilen din klar for høsten?

2020-09-26

Mange avlyste utenlandsferien og utforsket eget land i sommer, og derfor har bilen blitt brukt mer enn normalt. Se sjekklisten nedenfor hva du bør kontrollere slik at du unngår ubehagelige overraskelser i høst.

Med et fall på hele 97,6 prosent i antall passasjerer på flygninger til og fra utlandet, og store restriksjoner på hvilke land man kan reise til, har flere brukt bilen mer enn normalt. Det er årsaken til at flere bør vurdere å gjennomføre en høstsjekk på bilen.

Derfor bør du ta en høstsjekk

Du har kanskje allerede oppdaget at det har blitt mørkere og hatt noen ekle situasjoner der du skulle ønske at fotgjengere var flinkere til å bruke refleks? Trygg Trafikk og Statens vegvesen oppfordrer til å bruke refleks, men fremdeles er det slik at fire av seks fotgjengere ikke bruker refleks når de er ute i mørket høst- og vinterstid. 

Mens fotgjengerne bør gjøre sine tiltak for å unngå farlige situasjoner, bør du kontrollere at bilen er klar for mørke og våte høstkvelder - gode vindusviskere, lys som virker som de skal, at dekkene gir godt grep og at bremsene fungerer som de skal er gode tiltak. 

Ta høstsjekken på ditt nærmeste MECA-verksted - et av våre 316 verksteder er neppe langt unna. Våre dyktige mekanikere kontrollerer at alt fungerer som det skal og bytter det som behøves - vi bruker bildeler av original kvalitet eller bedre.

PS: Nybilgarantien gjelder fremdeles etter service hos MECA.

10 ting du bør kontrollere

Hos MECA benytter vi denne sjekklisten for å sørge for en trygg bil i høstmørket:

1. Funksjonstest bremser
2. Sjekk av bremseslanger
3. Sjekk av bremserør
4. Kontroll av hjuloppheng
5. Kontroll av drivledd
6. Kontroll av mansjetter
7. Kontroll av lys 
8. Kontroll av lading
9. Kontroll av batteri
10. Sjekk av støtdempere

Bestill høstsjekk hos MECA nå!

- Bestill time på nett
- Bestill på telefon: 915 06322

Ikke utsett høstsjekken, utsett betalingen

Ikke ta noen risiko fordi det ikke passer inn i privatøkonomien akkurat nå, for med en MECA-konto kan du betale senere.